• Legende şi Poveşti
  • Trasee
  • Despre Ţara Loviştei

Despre Ţara Loviştei

Tărâmuri de poveste există, în poveşti, dar tărâmuri minunate de care oamenii să prindă drag există peste tot în lume. Noi am prins drag de Ţara Loviştei.

Înconjurată de munţi, Lotrului, Căpăţânii, Cozia, Frunţii şi străbătută de râuri mari, Lotru şi Olt, este parcă ţinutul din cântec ..."...are păduri şi râuri şi o punte în vârstă de un milion de ani...".

Satele răsfirate, pe unde au găsit oamenii acum sute de ani locuri de trai pentru ei şi animale, mai păstrează încă autenticitatea vieţii rurale româneşti.

Vizitatorii se vor bucura de multă natură, păduri, munţi şi ape, locuri unde să tragă peste noapte şi bunătăţi pe care le prepară oamenii gospodari.

Pot alege să se destindă prin drumeţii montane şi turism de natură, să facă plimbări cu caii sau bicicletele sau chiar să participe la activităţile gospodăreşti ale gazdelor.

Totodată Ţara Loviştei are o istorie bogată, ce a creat o cultură specifică, osmoză a influenţelor dintre cele două regiuni istorice, Muntenia şi Ardealul precum şi a culturilor europene prin oamenii ce au venit şi rămas în aceste locuri de-a lungul timpului.

Oaspeţii noştri vor fi bucuroşi să descopere schituri şi bisericuţe, monumente istorice, arhitectura vernaculară a satelor dacă vor face plimbări de relaxare în tihna după-amiezei, conace, clădiri istorice şi multe alte locuri interesante pe care le vor afla singuri.

Website-ul Ţara Loviştei a fost creat drept un un spaţiu în care oamenii îşi pot aduce contribuţia lor la atingerea unui scop comun. Aceştia, chiar fiind din locuri îndepărtate şi fără a se cunoaşte unii pe alţii, prin iniţiativele şi mesajele pe care vor să le transmită societăţii, pot exprima valori autentice, viziune şi puterea bunului exemplu care să motiveze permanent comunităţile în crearea propriilor destine.

 

Se adresează atât comunităţilor din microregiunea Ţara Loviştei cât şi tuturor celor interesaţi de evoluţia unei regiuni. Pe site vor fi adunate şi prezentate locurile şi oamenii cu poveştile lor, iniţiative şi activităţi ce au loc în zonă, produsele pe care le oferă dar va avea şi rol de promovare şi valorificare a patrimoniului cultural şi natural al regiunii.

Toţi cei care se implică şi pornesc în această călătorie, vor face parte din echipa Ţara Loviştei.

Website-ul Ţara Loviştei a fost creat în cadrul proiectului “Comorile Lotrului”, finanţat de Comisia Europeană prin Programul “Tineret în Acţiune.”